Rólunk

About Image 5
Sepsi Tabakó Festival

Rólunk

2022-ben Sepsiszentgyörgyön jött létre Erdély legújabb városi fesztiválja, a Tabakó, a régi dohánygyár újrapozicionálásának egyik fontos elemeként. A Tabak Fórum által elindított ötletbörze és közösségi igényfelmérés megteremtette annak a lehetőségét, hogy a dohánygyár évente egyszer a sepsiszentgyörgyiek akarata alapján teljen meg élettel. A gyárfesztivál újszerű koncepciójával Erdély egyik legizgalmasabb rendezvényhelyszínévé varázsolta az ipari műemléképületet és környezetét, hozzájárulva ezzel Sepsiszentgyörgy népszerűsítéséhez és a fiatalok itthon maradásához. A történet pedig itt nem ér véget: idén is lesz Sepsi Tabakó Fesztivál!

28

Fellépő

3

Színpad

50

Program

3

nap szórakozás
Shap 1 Shap 2 Shap 3
Sepsi Tabakó Festival

Értékeink

Sepsi Tabakó, mint gyárfesztivál

Egy új típusú fesztivál-megközelítést teremtettünk meg Sepsiszentgyörgyön: az egykori dohánygyár rendkívüli helyszíne önmagában hordozta a gyárfesztivál koncepcióját. Kevés olyan rendezvényhelyszín van még szűkebb vagy tágabb értelemben vett szülőföldünk környezetében, ahol egy régi gyár és ennek teljes területe kulturális célokat szolgál.

A Sepsi Tabakó Fesztivál küldetése ezt a koncepciót megerősíteni, egy olyan program révén, mely egyensúlyba helyezi a zenei kínálatot a szakmai tudással, fejlődéssel. Ebben partnerünk a Mathias Corvinus Collegium, illetve a zenei felhozatalban a VIBE Fesztivál.