A három műszak

A három műszak

A rendezvény három szintre, a gyári munkát idéző három műszakra van felosztva.

Első műszak

Szakmai előadásokról, digitális újításokról, a legismertebb magyar előadókról, sportolókról, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) által biztosított nemzetközi és hazai szpíkerek TEDx típusú előadásairól szól. A rendezvény új típusú tudást biztosít majd, a cél olyan előadók Sepsiszentgyörgyre vonzása, akik elismertek és széleskörű közönséget szólítanak meg. Az első műszak központi eleme egy sétány, ahonnan nyílnak majd az előadótermek kapui, illetve vásárok, művészeti workshopok, utcazene, kávézók, chill zone-ok, gyerekprogramok és egyéb érdekességek is helyet kapnak. Központi tematikája pedig egészen különleges: az MCC teljes működésének szintjén támogatja a lokális és globális trendek és hagyományok találkozását, a Tabakó fesztiválon pedig ezt szem előtt tartva előtérbe helyezi a „glocal” szakkifejezés alatt értendő lokális-globális kettősség megteremtését. Mindez olyan nemzetközi és helyi gondolkodók találkozását jelenti, akiknek van egy sajátos, lokális relevanciája, ugyanakkor globális szinten is megvan a helyük.

Második műszak

Délután és este a magyarországi és erdélyi zenekarok koncerttere lesz. Olyan előadók lépnek fel a dohánygyári színpadon, mint a Punnany Massif, Follow the Flow, Dzsúdló, Azahriah, Margaret Island, ByeAlex és a Slepp, Irie Maffia, vagy éppen a BSW. A cél: olyan előadók lépjenek fel, akik most, a jelenben számítanak a legnagyobbaknak, akik rádiókedvencek, hatással vannak a fiatal generációkra, illetve mellettük olyan feltörekvő helyi zenekarok is helyet kapjanak, akik megmutathatják magukat itthon a nagyközönségnek. Ezt a kettős célt tűzte ki maga elé a Tabakó. A második műszak alatt a sétány is átalakul, az addigi, programokkal telített helyszín egy óriási borutcává válik, ahol a fesztiválizók ismerőseik, barátaik körében megihatnak egy pohár finom erdélyi bort, illetve a koncertekbe is belehallgatnak.

Harmadik műszak

Hab a tortán a fiatalok számára: két, éjszakai zenei helyszínt kínál a Tabakó, ahol DJ-k és különböző rétegzenék biztosítják a hangulatot. A sétány tele lesz az éjszakai élet meghatározó elemeivel: bulik, kocsmák, borozók határozzák meg a hangulatot. Emellett a gyárépületben egy reggelig tartó zenei helyszín lesz kialakítva.