Depinde și de tine: nu-ți fie frică să-ți folosești vocea

Depinde și de tine: nu-ți fie frică să-ți folosești vocea

Despre prezentarea lui Bill Durodie intitulată „Starea lumii”

În prezentarea sa de sâmbătă după-amiază, Bill Durodie a vorbit despre asumarea responsabilității civile, exercitarea fără teamă a drepturilor noastre, punerea de întrebări, adoptarea unui punct de vedere cu privire la problemele sociale și înțelegerea mai profundă a lumii noastre actuale.

„Care ar trebui să fie rolul vostru în politicile internaționale? Atunci când discutăm despre starea actuală a lumii, este foarte ușor să credem că lucrurile cu adevărat importante sunt decise în spatele ușilor închise, la care nu avem acces. Adesea, pare că pandemia și alte probleme similare sunt dincolo de sfera noastră de influență, dar cred că toate acestea sunt prezentate intenționat astfel, pentru a ne face să ne simțim mici și insignifcanți. De fapt, voi decideți cine va conduce țările voastre, care va fi direcția principală în discursul politic. Cred că este foarte important ca oamenii de rând să se ia în serios în timpul celor mai mari haosuri, pentru că narativele politice de astăzi sunt concepute pentru a ne face să ne simțim mici și insignificanți. Nu cred că a existat vreodată un moment în istorie în care decalajul dintre elită și oamenii de rând să fie atât de mare. Și chiar pare că, pentru noi, oamenii obișnuiți, nu există niciun rol sau voce în această chestiune, ca și cum ar exista niște forțe superioare pe care nu le putem controla. De fapt, aceste forțe globale sunt definite de noi. Avem cu adevărat un rol în discursul politic la fiecare nivel, iar sărbătorirea acestui lucru este crucială pentru a ne construi un viitor în care să dorim să trăim.”

Prezentarea lui Bill Durodie a fost în esență un dialog între invitat și publicul activ: participanții au auzit întrebări și răspunsuri foarte bune.