Tiéd a pálya?

Tiéd a pálya?

Panelbeszélgetés a szakmai gyakornoki programok előnyeiről.

Panelbeszélgetés a szakmai gyakornoki programok előnyeiről Vincze Lóránt európai parlamenti képviselővel és András-Nagy Róberttel, a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház igazgatójával.

Bár Romániában az oktatás túlságosan elméleti alapú, mindenki egyetért azzal, hogy a szakmai gyakornoki programokra igenis szükség van. András-Nagy Róbert, a Megyei Sürgősségi Kórház igazgatója szerint a tudás a legfontosabb, és ezt a szakmai gyakorlatok révén lehet a legjobban bővíteni. Egy dolgot tanácsolt az előadás soraiban ülő fiataloknak: „Merj kérdezni!” Szerinte ugyanis ez a kulcsa a fejlődésnek és a sikeres szakmai gyakornoki programoknak.

Vincze Lóránt európai parlamenti képviselő egyetértett azzal, hogy az érdeklődő gyakornok a legjobb. Arra buzdította a fiatalokat, hogy vegyenek részt szakmai gyakornoki programokon, akár külföldön is, hogy később itthon is kamatoztathassák tapasztalataikat. Úgy határozta meg, hogy a szakmai gyakorlat „egy nem hiába való befektetés, hiszen az ember egy élethosszig tartó tanulás részese lesz, és mindig készen áll majd arra, hogy fejlessze önmagát.”