Oprește-te să te poți reporni: importanța hobby-urilor în drumul spre succes

Oprește-te să te poți reporni: importanța hobby-urilor în drumul spre succes

Programul de sâmbătă al evenimentului a început cu o discuție între Constantinovits Milán, director general adjunctul al MCC, și Debreczeni László, consultant fiscal din Sfântu Gheorghe.

Din cauza muncii lor, nu au niciodată o zi obișnuită în sensul tradițional. Invitații au vorbit despre munca lor, pasiune, relaxare, încărcare, progres și multe altele.

Ce putem numi succes? Constantinovits Milán și-a formulat răspunsul astfel: „Cred că există momente de succes mai mari și momente de zi cu zi, care îți oferă satisfacție. Dacă mă gândesc la astfel de momente de referință în propria mea viață, pot spune că atunci când lucram ca pedagog și prima mea clasă a absolvit cu succes, am simțit o mândrie foarte mare. O satisfacție similară, un sentiment euforic, apare atunci când avem succes cu un proiect la MCC. Fie că este vorba de o după-amiază de club, de implicarea unui nou oraș într-un program sau de lansarea unui program de formare complet nou. Acestea sunt succesele profesionale pe care le consider reușite. Dar poate fi și momentul când cineva parcurge o excursie de 24 de kilometri. Acesta este, de asemenea, un sentiment catartic. Ceea ce mă umple de satisfacție în ultima vreme este că am luptat mult timp cu scrierea tezei mele de doctorat și am reușit să o termin în vara aceasta. Dar simt deja că trebuie să stabilesc un nou obiectiv.”

Debreczeni László și-a exprimat opinia cu privire la dificultățile construirii unei cariere, la obstacolele și blocajele posibile, afirmând că nu poți și nu ar trebui să sari peste pașii inevitabili, deoarece succesul real se obține doar prin muncă grea. „Dacă un tânăr dorește să aibă succes într-o profesie, să devină mai bun, trebuie să parcurgă anumite etape. Uneori este nevoie de ani pentru a obține cunoștințe și experiență profesională, altfel nu funcționează. Se spune că nu poți să te dezvolți în zona de confort. De multe ori, trebuie să sacrifici confortul pentru a avansa profesional.”