„Ne csináld már a fesztivált!" – vagy mégis!?

„Ne csináld már a fesztivált!" – vagy mégis!?

Fesztiválnyitó panelbeszélgetés erdélyi rendezvényszervezőkkel

Csütörtök délben kitárta kapuit a Sepsi Tabakó Fesztivál az egykori dohánygyár területén, amelyet második alkalommal töltenek meg élettel a szórakozni vágyó fiatalok. A fesztivált indító panelbeszélgetés moderátora, Vargha Fruzsina, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere volt, aki házigazdaként üdvözölte a meghívottakat, és – minden további formalitás nélkül – megnyitotta a fesztivált. 

A beszélgetés során Ambrus Zsombor, a KOMITÁTUSZ elnöke elmondta: „A háromszéki fiataloknak szükségük van a minőségi tanulási és szórakozási lehetőségekre.” A Tabakó márpedig egy olyan hely, ahol mindez jelen van. 

Talpas Botond, az MCC erdélyi tevékenységért felelős igazgatója szerint a dohánygyár területe nagyon egyedi helyszín, hiszen a város épített örökségének fontos része. „Van, akinek csak egy tájékozódási pont, de van több ezer család, akinek egykoron a mindennapjaihoz kötődött a gyár, hiszen sokáig itt dolgoztak” – hangzott el. 

Rés Konrád-Gergely, a Vibe Fesztivál igazgatója arra hívta fel a hallgatóság figyelmét, hogy egy fesztiválnak erős közösségépítő szerepe van, és ez ugyanúgy érvényes a szervezőkre, mint a fesztiválozókra nézve is. „Ezek a rendezvények abban nagyon jók, hogy összehozzák a fiatalokat – ez még inkább kiteljesedik jelen esetben, hiszen a fesztivál az első műszak révén nemcsak a koncertek és a bulik, hanem a fejlődés helye is.”